Tietoa ja historiaa yrityksestämme - Jalasjärven Kuljetus

Palvelualtis henkilökunta

Kuljettajamme kohtaavat päivän aikana monia asiakkaita, mutta asiakkaalle kuljettaja saattaa olla ainoa, jonka hän päivässään kohtaa. Tämän muistaen pyrimme aina asiakaspalvelussamme korkeaan laatuun ja helppoon asiointiin. Lisäksi oma, muutaman hengen ydinryhmämme osallistuu päivittäisiin ajotehtäviin yhtiön hallinto- ja johtotehtävien ohella.

Yritys työnantajana

Jalasjärven Kuljetus on luotettava työnantaja. Yrityksemme on palkinnut monia työntekijöitä mm. kahdenkymmenen vuoden yhtäjaksoisesta palveluksesta. Pisimpään palkkalistoillamme on ollut, nyt jo eläköitynyt uskollinen seniorikuljettajamme Matti Puumila, joka toimi yrityksemme palveluksessa yhtäjaksoisesti yli 50 vuotta.

Jäsenyrityslogot

Suomen Yrittäjät - logo SKAL - logo

Jalasjärven Kuljetus on Suomen Yrittäjien ja SKAL:n jäsenyritys

Suomen vahvimmat yritykset logo

Jalasjärven Kuljetus on ollut Suomen vahvimpiin kuulunut yritys jo todella pitkään.

Kalusto

Ajantasainen kalusto

Panostamme luotettavuuteen

Asiakkaat edellyttävät kuljetuksilta tehokkuutta ja luotettavuutta. Yrityksemme yhtenä periaatteena on minimoida huoltoseisokit pitämällä kalusto uutena. Olemme aina luottaneet toiminnassamme Scanian ja Volvon osaamiseen ja toimimme kuuden ajoneuvoyksikön voimin.

Kalustomme jatkuva seuranta ja desinfiointiohjelma pitää sen moitteettoman puhtaassa kunnossa, jonka jo rehuteollisuus työnantajana vaatii. Tämä takaa turvallisen ja puhtaan maantiekuljetuksen.

Suosimme kotimaisuutta

Yrityksemme pyrkii valinnoissaan suosimaan kotimaista tuotantoa, ja esimerkiksi kaikki päällirakenteet ovat kotimaista tuotantoa (esim. VAK, Kaupe, Kome ja Jyki).

Huolto- ja korjaustoiminta keskittyy Jalasjärvellä sijaitsevan oman korjaamon lisäksi Seinäjoelle Scanian ja Volvon merkkikorjaamoihin. Myös maanlaajuinen VAK Oy on vahva osaaja kalustomme huolto- ja korjaustoiminnassa.

Yrityshistoria

Yrityshistoria pähkinänkuoressa

Yrityshistoria alkoi vuonna 1957, jolloin Iisakki Heinonen aloitti isänsä Arvo Heinosen kanssa toiminnan traktorilla, ajaen puutavaraa. Vuosina 1959 - 1964 Iisakki oli talvet pohjoisen savotoilla. Myöhemmin 1960-luvulla hän kotiutui takaisin Pohjanmaan lakeuksille ja aloitti ammattimaisen kuorma-autoilun puutavaran ja hakkeen ajolla.

Ensimmäinen kuorma-auto oli Volvo 485 vuodelta 1964 ja perävaununa korkea puoliperävaunu, jonka purkaminen tapahtui käsin. Sittemmin autoksi vaihtui Scania-Vabis 80 vuodelta 1968. Tässä vaiheessa yrityksessä oli mukana myös velipoika Jorma Heinonen ja myöhemmin kolmanneksi osakkaaksi tuli Jalastilin omistaja Aatos Rajala.

Autoja oli lannoitteiden ja rehun ajossa noin 10 yhdistelmää. Yhtiö harjoitti myös ajoneuvojen vuokrausta mm. ammattikurssikeskuksen käyttöön. Samoihin aikoihin turvekuljetukset olivat lisääntymässä. Toimintaa oli siis monella sektorilla. Lisäksi yhtiökumppanit virittelivät hotellitoimintaa Hossan lomakeskuksessa.

Koko historiansa ajan yritys on ajanut enimmäkseen maataloustuotteita, kuten rehun raaka-ainetta sekä rehua irtotavarana ja säkeissä. Yhtiön alkuperäinen nimi Jalasjärven Kuljetus ja Kaivuu Oy on peräisin ajalta, jolloin maanrakennustoimintaa suoritettiin kaivinkoneilla. Nykyisin yhtiö tunnetaan nimellä Jalasjärven Kuljetus.

Iisakin poika Rauno Heinonen tuli yrityksen palkkalistoille 1980-luvun alkupuolella. Apumiehenä, kuljettajana ja muissa töissä harjoiteltuaan hän otti yrityksen vetovastuun toimitusjohtajana 1990-luvun alussa.

Vuonna 1995 uudeksi osakkaaksi tuli Kimmo Saari ja samana vuonna terminaalitoimintaan perustettiin myös I.R. Lastaus ja Kuljetus Oy.

Yrityksen uusi sukupolvi, eli Raunon poika Toni Heinonen on jo opettelemassa yrityksen työtehtäviä, aivan kuten isänsäkin aikoinaan.

Kuvagalleria

Historian havinaa

Ohessa muutama kuva yrityksen alkutaipaleelta. Katso lisää historiakuvia.

Yrityksen historiaa - Kuva 1 Yrityksen historiaa - Kuva 2 Yrityksen historiaa - Kuva 3 Yrityksen historiaa - Kuva 4